Pàgines

dijous, 22 de febrer del 2018

El pròxim dissabte 17 de Març, anirem una vegada més a fer la ruta del Triangle Dalí. Un recorregut pels tres espais més significatius del gran geni del surrealisme.

A continaució vos deixem amb alguns dels documentals que el Teatre-Museu de Figueres ha realitzat durant els últims anys per a transmetre el seu llegat al gran públic.





L’EMPORDÀ, EL TRIANGLE DE DALÍ
i Creuer pel Cap de Creus

El paisatge de l'Empordà va tenir una important influència sobre el genial artista que fou Salvador Dalí: un personatge rebel i excèntric, genial; un investigador insaciable que va dedicar la seua vida a explorar les múltiples facetes de l'art, com si tractés de convertir-se en un humanista en ple segle XX.

DISSABTE 17 DE MARÇ: Eixida de matí cap a la comarca històrica de l’Empordà, on s’ubiquen els tres espais que conformen l’anomenat Triangle Dalí. Arribarem al Castell de Púbol abans de dinar, antiga residència de Dalí que el geni va comprar a la seua amada sense que ella pensés que acabaria convertint-se en el seu mausoleu. Decorant la casa podrem veure pintures i dibuixos de Dalí, escultures extravagants dins de la casa i al jardí, i vestits d’altra costura que la musa daliniana exhibia per al seu marit. Per últim visitarem la població medieval de PERATALLADA, un dels conjunts medievals millor conservat de Catalunya, passejarem pels seus carrers empedrats i visitarem alguns dels seus edificis més representatius de l’Edat Mitja.

DIUMENGE 18 DE MARÇ: De matí visitarem el Teatre-Museu Dalí a FIGUERES, edifici inaugurat en 1974 i que conté el més gran ventall d’obres de la seua carrera artística. Allí podrem contemplar obres magnífiques, com la Leda Atòmica, repartides per les 22 sales entre les que destaca la dedicada a Mae West, contribuint a que l’edifici és configure com una obra total, on tot mereix ser observat. Després de dinar tancarem el triangle Dalí amb la visita a la seva Casa de Portlligat, la residència estable que la parella va tindre fins a la mort de Gala en 1982. En acabar farem una passejada per CADAQUÉS, per gaudir de l’entorn que va atraure i inspirar a artistes i personatges destacats com el propi Gaudí, Picasso, Walt Disney i Duchamp. Per últim farem un creuer des de Cadaqués fins Roses pels penya-segats del Parc Natural de Cap de Creus.

DILLUNS 19 DE MARÇ: Abans d’emprendre el nostre viatge de tornada cap a Gandia, farem una parada a GIRONA, que ubicada entre el mar i la muntanya ha sigut un escenari privilegiat de la història. Passejarem pel barri vell que formava part del recinte medieval, coneixerem la seua Catedral i anirem a visitar el Call jueu, el barri jueu més ben conservat de Catalunya i el segon més gran amb un total de 300 jueus que hi varen habitar durant més de sis-cents anys.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EL VIATGE de 185€ inclou:
- Dues nits d'hotel de 3*
- Mitja Pensió (desdejuni i sopar)
- Transport
- Guia
- Assegurança          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada